Injecție articulară, Rolul infiltratiilor

Avantajele infiltratiilor intra-articulare cu acid hialuronic

INFILTRATII INTRA-ARTICULARE. Infiltratii in genunchi

Articol de Sef De Lucrari Dr. Vlad Predescu Medic primar Ortopedie si traumatologie 14 Noi Inapoi injecție articulară articole Acidul Hialuronic este un component natural al lichidului sinovial din genunchi. Acest lichid lubrifiaza articulatia, facilitand o miscare fluida, fara frecarea oaselor si actioneaza ca un absorbant al socurilor transmise la nivelul genunchiului.

In formele avansate de artroza, lichidul sinovial se gaseste in volum redus.

injecție articulară artrita tratament artroza tiroidiana

Ideea din spatele infiltratiei articulare cu acid hialuronic este de injecție articulară inlocui o parte din acidul hialuronic care s-a pierdut. Tehnica presupune injectarea direct in articulatia genunchiului a unor preparate sintetice de acid hialuronic care tind sa substituie lichidul articular.

Efectul este pe termen lung, ducand la remedierea durerilor si a edemului, dar si la refacerea lichidului sinovial, stimuland productia proprie de acid hialuronic.

artroza articulațiilor femoropatelare tratamentul entorselor genunchiului

In functie de caracteristicile produsului de acid haluronic ales, tratamentul consta fie din 3 injectii facute la interval de o saptamana, fie dintr-o singura infiltratie monodoza.

Injectiile se efectueaza in cabinetul medicului ortoped, nefiind necesara internarea in spital.

injecție articulară

Efectul dureaza pana la vitamine complexe pentru bolile articulare an, ceea ce face ca infiltatiile intraarticulare cu acid hialuronic sa fie utile in tratamentul artrozei genunchiului, scazand necesarul de medicamente antiinflamatoare si antialgice. Rezultatul este cu atat mai bun cu cat injecție articulară nu este foarte in varsta si nu are o forma avansata de artroza.

tratamentul artrozei Kuban ureaplasma și tratament articular

Un avantaj al injectiilor intraarticulare cu acid hialuronic este acela ca procedura este lipsita de complicatii majore. Cel mai frecvent, pot apare umflarea si disconfortul la nivelul locului injectarii.

Tinand cont ca riscul este foarte mic, medicul ortoped ar putea sa-ti recomande acest tip de tratament, in special daca singura optiune ramasa este interventia chirurgicala. In plus, injecție articulară hialuronic ar putea fi o optiune foarte buna daca reactiile adverse ale altor tratamente sunt inaceptabile.

injecție articulară

Daca esti interesat de tratamentul cu infiltratii cu acid hialuronic la nivelul genunchiului, mergi la un consult la medicul ortoped. Retine ca artroza este o afectiune cronica, degenerativa, care niciodata nu se vindeca de la sine.

durere în articulațiile picioarelor gimnastică

Trebuie intervenit in stadii cat mai timpurii pentru a avea rezultate favorabile si complicatii minime. Text: Dr.

Interesantarticole