Gleznele umflate

Sănătate: De ce se umflă GLEZNELE? | Sănătate | magzi.ro
Sus O vatamare a piciorului sau a gleznei poate provoca umflarea acestora.

De Libertatea pentru femei pe 13 iulie Sănătate Pentru multe dintre noi, umflarea picioarelor este o problemă. Nu doar aspectul estetic ar trebui să ne preocupe, ci și faptul că acesta poate fi semnul unor afecțiuni grave.

gleznele umflate

Când vine vorba despre un asemenea subiect, majoritatea dau vina pe retenția de lichide în organism, pe consumul de sare sau pe circulația sângelui. Sunt și acestea posibile cauze ale umflării gleznelor, însă există și altele, mult mai grave.

Adresa de e-mail a destinatarului X Vi s-a intamplat sa nu puteti sa va incheiati cizmele din cauza gleznelor umflate? Sau poate vi s-a intamplat sa va fie jena sa purtati o fusta din aceeasi cauza?

În termeni medicali, umflarea gleznelor poartă numele de edem periferic. Este vorba despre o acumulare de lichid, care apare, de obicei, în perioada menstruației, a sarcinii, la menopauză sau după mai multe ore gleznele umflate pe scaun ori în picioare.

Fenomenul are loc ca urmare a unui dezechilibru între lichidele pe care le consumăm și cele pe care le eliminăm.

artroza articulațiilor vertebrale costale

Nedureros în principiu, acest gleznele umflate apare când o presiune mare în capilarele vaselor de sânge forțează apa să pătrundă în țesuturile vecine.

Surplusul de kilograme este inamicul numărul unu în astfel de situații, căci favorizează retenția de lichide, la fel ca și sedentarismul.

Daca gleznele umflate asistenta medicala, medicul dumneavoastra va determina ce cauzeaza simptomele. Testarea poate include: analize de sange radiografie electrocardiograma Daca umflarea este cauzata de o afectiune medicala, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva, medicul poate prescrie diuretice. Aceste medicamente afecteaza rinichii si ii stimuleaza sa elibereze lichide. Daca umflarea este cauzata de o afectiune medicala in curs de desfasurare, cum ar fi artrita reumatoida, tratamentul dumneavoastra se poate transforma in supravegherea si prevenirea afectiunii. Umflarea din cauza ranirii poate necesita resetarea oaselor, atela, gips sau o interventie chirurgicala pentru a repara zona afectata.

Dar gleznele umflate pot fi și urmarea unei proaste funcționări a sistemului limfatic, care nu drenează corespunzător limfa, a modificărilor hormonale, a bolilor de ficat, de rinichi, ale tiroidei, a insuficienței cardiace sau venoase. O dietă în care predomină carbohidrații, precum și sarea în exces duc la apariția aceleiași neplăceri. În zilele toride, după expunerea la soare, în perioada de sarcină, odată cu vârsta înaintată, dacă obișnuiești să stai mult timp picior peste picior sau iei contraceptive orale, este firesc gleznele umflate apară și umflarea gleznelor.

Nu însă și când aceste cauze se exclud.

  1. De ce se umfla picioarele? - cauze posibile - Cancer
  2. Sănătate: De ce se umflă GLEZNELE? | Sănătate | magzi.ro
  3. Administrarea de anticoncepționale sau suplimente de estrogen Insuficiența cardiacă sau hepatică Problemele renale După cum poți observa, există diverse motive pentru umflarea picioarelor și a gleznelor.

Iată de ce, dacă ți se întâmplă să te confrunți cu așa ceva, este indicat imediat consultul de specialitate. Și flebita, acea inflamație a pereților venelor, conduce la apariția edemului periferic, la fel ca și hipertensiunea necontrolată.

gleznele umflate

Guta şi acumularea de cristale de acid uric la nivelul gleznei, artrita, degenerarea oaselor și a articulațiilor, infecția, coagularea sângelui în regiune, înfometarea voită, medicamentele dedicate scăderii tensiunii, steroizii și antidepresivele pot provoca umflarea gleznelor.

Dar este foarte important gleznele umflate, imediat ce observați apariția unor vene proeminente, ușor de palpat, când picioarele se umflă în timpul zilei și simțiți o senzație de greutate care dispare la ridicarea piciorului, să cereți sfatul specialistului.

Start în sport: 5 exerciții pentru glezne care te ajută să scapi de dureri / EP3

Există metode moderne de gleznele umflate, precum UGS scleroterapie ghidată ecograficfără bisturiu, care nu necesită anestezie, nu dor, nu lasă cicatrice, iar pacientul poate reveni imediat la activitățile obișnuite.

Interesantarticole