Cartilaj fibros. Cartilaj fibros

Țesut conjunctiv

Home Leziune de cartilaj Leziunea de cartilaj este o problema medicala care poate afecta toate articulațiile corpului, cele mai cartilaj fibros afectate fiind articulatia soldului si a genunchiului.

articulația șoldului doare cu adevărat ce să facă

Cartilajul este un țesut findur si flexibil care acoperă toate extremitatiile osoase si  articulatiilestructura cartilajului nu este aceeasi in tot scheletul, dar toate sunt compuse dintr-o structura de baza in care sunt incluse celule si fibre constituite din proteine denumite colagen si elastinain functie de caracteristicile sale acesta poate fi cartilaj hialin, cartilaj fibros si cartilaj elastic.

Una din functiile tesutului cartilaginos este de a sustine tesuturile moi, de a absorbi socurile si de a reduce frecarea intra-articulara. Degenerarea si uzura cartilajului articular cu pierderea structurii si modificarea articulatiei sinoviale genereaza durere si scade mobilitatea articulara.

Cele mai frecvente cauze al leziunii de cartilaj sunt: Traumatismele locale si accidentele Fracturi ce implica suprafața articulara Deteriorarea degenerativa datorita supra solicitării Reumatismul articular Cartilaj fibros de menisc Diagnosticul de leziune al cartilajului se pune pe baza anamnezei insotita de examenul clinic local,  completat de o radiografie sau de un examen imagistic precum RMN -ul cartilaj fibros a identifica gradul de uzura.

cartilaj fibros de ce doare gâtul și articulațiile picioarelor

Tratamentul ne-chirurgical poate fi medicamentos sau infiltrațiile locale cu acid hialuronicplasma îmbogățita cu trombocite PRP sau cu celule cartilaj fibros. Tratamentul chirurgical poate fi folosind calea artroscopica cartilaj fibros prin care se curata cartilajul deteriorat si se stimulează creșterea de cartilaj nou prin diferite tehnici DebridareaMirco-fracturicondrocite autologus.

Dr Tarek Nazer folosește cele mai moderne metode de tratament evitând operațiile mari de artroplastie totala proteza ajutând pacientul sa se recupereze mai repede si sa scape de dureri.

comprese din miere pentru dureri articulare

Prețul unei artroscopii este ron. Pentru programari si intrebari :

cartilaj fibros modul în care articulația șoldului începe să doară

Interesantarticole