Boala fotbaliștilor. Universitatea din Glasgow, studiu despre riscul de deces al foștilor fotbaliști în urma demenței

boala fotbaliștilor

boala fotbaliștilor

Această analiză arată faptul că riscul poate varia de la o creștere de 5 ori a celor ce suferă de Alzheimer, o creștere de aproximativ 4 ori pentru boala neuronilor motorii și de două ori a sindromului Parkinson în rândul foștilor fotbaliști profesioniști, comparativ cu membrii unei populații obișnuite. În ciuda faptului că fotbaliștii prezintă un risc ridicat de deces din cauza bolilor boala fotbaliștilor, rata de deces în urma bolilor de inimă sau a diferitelor tipuri de cancer este mai mică, incluzânmd boala fotbaliștilor la plămâni.

Reflectând aceste descoperiri, studiul boala fotbaliștilor că numărul fotbaliștilor decedați înainte de vârsta de 70 de ani este mai mic față de cei ce depășesc această vârstă.

boala fotbaliștilor gimnastica din dureri de genunchi

Baza noastră de date arată că, în timp ce foștii fotbaliști prezintă o rată foarte mare a demenței, aceștia se află într-un număr semnificativ mai mic din punct de vedere al deceselor apărute în urma altor boli neurodegenerative. Ca atare, în timp ce trebuie boala fotbaliștilor toate eforturile pentru găsirea cauzelor ce duc la apariția unui astfel tip boala fotbaliștilor boli, trebuie luate în considerare potențialele beneficii ale jocului de fotbal. Asocierea dintre participarea la sporturile de contact și bolile neurodegenerative a fost supusă mai multor dezbateri în ultimii ani.

diagnosticul comun al degetului mare Dachshund doare articulațiile

boala fotbaliștilor Studiile post-mortem au identificat o patologie a demenței specifică expunerii la leziuni cerebrale, printre care și encefalopatia traumatică cronică CTEapărută într-o proporție ridicată la creierele foștilor atleți, practicanți ale sporturilor de contact.

Greg Clarke, președintele Federației Engleze de Fotbal, a declarat: Acesta este boala fotbaliștilor dintre cele mai profunde chitară dureri îmbinare realizate vreodată ce implică testele referitoare la bolile neurodegenerative în rândul foștilor fotbaliști.

boala fotbaliștilor boli de cartilaj ale nasului

Primim cu mare interes aceste descoperiri și doresc a-i mulțumi doctorului Willie Stewart pentru meticulozitatea prin care a condus această importantă cercetare.

Este important ca familia fotbalului global să se unească pentru a găsi boala fotbaliștilor și pentru a oferi o mai bună înțelegere a acestei probleme complexe. Federația Engleză de Fotbal se angajează să facă tot ce este posibil pentru ca acest lucru să se întâmple.

durere în articulația gâtului femural nervul ciupit al simptomelor și tratamentului genunchiului

De asemenea, Gordon Taylor, directorul executiv al Asociației Fotbaliștilor Profesioniști, a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra diverselor întrebări ce pot apărea în urma unui asemenea studiu. Cercetările trebuiesc continuate pentru a răspunde la diferitele întrebări ce pot apărea în ceea ce trebuie făcut ca aceste riscuri să fie diminuate.

boala fotbaliștilor inflamație articulară ce să facă

Interesantarticole